Хмарна платформа для 3D-принтерів. Історія одного проєкту

Команда AMC Bridge розробила концепцію хмарної платформи для виробника перших у світі гібридних 3D-принтерів — компанії Rize Inc.

Реалізована платформа дасть можливість користувачам контролювати та керувати 3D-принтерами з будь-якої точки, без прив'язки до локації.

Rize Inc. (Бостон, США) — інноваційна компанія, котра спеціалізується на адитивних технологіях. Вона зробила прорив, поєднавши дві різні технології в промислових 3D-принтерах: екструзію та струменеве нанесення матеріалу. Продукція компанії використовується у виробництві, біологічних науках, архітектурі та оборонній промисловості у всьому світі.

КОНЦЕПЦІЯ ХМАРНОЇ ПЛАТФОРМИ

Компанія Rize Inc. придумала концепцію хмарної платформи, яка дасть користувачам можливість керувати друком та його прогресом віддалено, без обов’язкової присутності операторів. Також компанія мала на меті забезпечити безперебійну інтеграцію хмарної платформи з додатком та розробити програмне забезпечення для 3D-принтера, котре взаємодіятиме безпосередньо з платформою.

При виборі постачальника послуг компанія Rize Inc. шукала вендора, який мав би всебічний досвід розробки інженерного програмного забезпечення в поєднанні з компетенцією в хмарних технологіях. Оскільки AMC Bridge має чимало проєктів в галузі інженерії, 3D-моделюванні, хмарних технологіях, виробництві та будівництві, обрали саме нашу команду.

РЕАЛІЗАЦІЯ

Ми успішно розробили гнучку платформу Rize Connect Cloud, котра забезпечує інтуїтивний робочий процес, максимальну безпеку та мінімальне втручання в управління матеріалами. Крім того наша команда реалізувала додатковий програмний пакет, який включає в себе:

• Автономне програмне забезпечення, котре імітує взаємодію принтера з системою;
  • Сервісну службу для безпечного постачання сертифікатів принтера;
  • Модуль інтеграції RizeOneTouch, який з’єднує платформу з настільним додатком за допомогою відкритого API RizeConnect.

Гнучка архітектура платформи дає можливість проводити моніторинг стану принтера та черги завдань одразу кільком клієнтам в одному хмарному рішенні.

Разом із замовником ми хотіли гарантувати безпечне адитивне виробництво та можливість легко керувати обмеженнями доступу. Тому Rize Connect Cloud Platform може бути як загальнодоступною, так і приватною хмарою. Тож організації мають можливість обрати налаштування своїх ресурсів для надійного збереження конфіденційних даних.

Хмарна платформа Rize Connect дає користувачам можливість:

• Дистанційно керувати та контролювати 3D-принтери RIZE ONE та XRIZE;
  • Керувати принтерами підприємства з ПК та мобільних пристроїв;
  • Отримувати повідомлення про статус через SMS та електронну пошту;
  • Обробляти чергу завдань та запити користувачів;
  • Легко інтегруватися з десктоп-додатком.

Основні переваги платформи Rize Connect:

• Захищений зв’язок із принтером, зашифрований за допомогою протоколу SSL/TLS;
  • Віддалене усунення несправностей та більш оперативна підтримка користувачів;
  • Гнучка модель управління користувачами: забезпечення необхідними ролями та доступами.

Tejas Baindur, менеджер із продуктів, IoT та науки даних у Rize Inc.:

«Команда AMC Bridge дуже гнучка та доброзичлива. Було легко та ефективно працювати. Загалом це був хороший досвід роботи з AMC Bridge!".

Схожі публікації

Компанія AMC Bridge анонсувала курс із програмування 3D графіки

Компанія AMC Bridge запускає «Поглиблений курс 3D програмування та комп'ютерної графіки» для студентів 2-5 курсів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Хмельницького національного університету та Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

жовт. 25, 2018
Курс із програмування 3D графіки стартує в Сумах

«Поглиблений курс 3D програмування та комп'ютерної графіки» для студентів 2-5 курсів, який вже триває в Дніпрі, Хмельницькому та Чернівцях, з 21 лютого розпочався також в Сумському державному університеті.

лют. 21, 2019
Найкращі випускники курсу програмування 3D-графіки стали співробітниками AMC Bridge

59 студентів із чотирьох міст України завершили поглиблений курс із програмування та 3D-графіки від AMC Bridge.

лип. 29, 2019